bth-topbild

Blekinge Tekniska Högskola

Nedanför Campus Gräsvik ligger Blekinge Tekniska Högskola som består av flera sammanhängande byggnader. De äldre byggnaderna var ursprungligen militära och tillhörde Kungliga Karlskrona Grenadjärregemente.Den senaste byggnaden tillkom så sent som 2010 och fick miljöklass guld.

Högskolan ligger i en fantastisk miljö nära havet och med buss och tågförbindelser alldeles nära är det lätt att ta sig hit.

Entrébyggnaden fick Karlskrona kommuns nybyggnadspris år 2011. Den har stora ljusinsläpp med ljusa färger i rummen. Det är en rund, geometriskt optimalt utformad byggnadskropp i cederträ med sedumtak. Byggnaden har solceller och vindkraft för elproduktion samt solfångare för värmeproduktion. Behovsanpassad och närvarostyrd ventilation, värme och kyla samt närvaro- och dagsljusstyrd belysning.

Kruthusen

Lokalansvarig

Veronica Sanaksenaho
Fastighetsutvecklare
veronica@kruthusen.se
Tel: 0455-30 33 92

Vi har nu renoverat och isolerat fasader, bytt ut det stora englaspartiet till ett energiglas. Ett prov för att se om det är så vi ska göra med övriga hus på Tennvägen 11 och visst blev det bra!

Före:

Efter:

 

Nu pågår samråd för ny detaljplanen där syftet är att pröva möjligheten att utveckla Gräsvik till en funktionsblandad stadsdel med ny bebyggelse som innehåller en flexibel användning.

Läs mer på kruthusen.se eller vid receptionen i Campus Gräsvik 1. Se även under Karlskrona kommuns hemsida: https://www.karlskrona.se/samhallsplanering-och-trafik/stadsutveckling/detaljplaner/grenadjaren-1-mfl/

Lediga kontor i nyrenoverat kontorshotell på utvecklande Campus Gräsvik.

På Campus Gräsvik har vi dagsläget ca 50 olika företag som hyresgäster samt verksamheterna Almi, BBI, BlueScience Park samt Blekinge Tekniska Högskola.

Vi arbetar med att skapa mervärde för våra hyresgäster, vilket innebär att det finns tillgång till följande gemensamma funktioner i området:

– 9 st konferensrum i olika storlekar – Utbildningssal för 20 personer

– Friskvårdslokal

– Massagestol

– Elcyklar

– Relaxrum/vilrum

– Wifi i samtliga gemensamma utrymmen

– Pingisbord, tv spel

– Grill

– Laddplatser för elbilar

– Båtplats för de som väljer att ta båten till arbetet

 

Utveckling av området pågår hela tiden och just nu startar ett arbete med att förbättra utemiljön. I detta arbete ingår bl a utegym, utearbetsplatser, väderskydd för cyklar, utökning av laddplatser för elbilar.